(x-9) / (x + 4) = 3?

(x-9) / (x + 4) = 3?
Anonim

Resposta:

x = -21 / 2

Explicació:

# (x-9) / (x + 4) = 3 / * (x + 4) per desfer-se de la fracció

x-9 = 3 * (x + 4)

x-9 = 3x + 12

x-3x = 12 + 9

-2x = 21 /*(-1)

2x = -21

x = -21 / 2

Resposta:

x = -21 / 2

Explicació:

Hem de començar afegint la restricció de domini x! = - 4 perquè això provocaria una divisió per 0:

(x-9) / (x + 4) = 3, x! = - 4

Ara que hem assegurat que no multiplicem per inadvertència 0, podem eliminar el denominador multiplicant els dos costats per (x + 4) :

x-9 = 3 (x + 4), x! = - 4

Utilitzeu la propietat distributiva:

x-9 = 3x + 12, x! = - 4

Afegeix # 9-3x a banda i banda:

-2x = 21, x! = - 4

Podem deixar anar la restricció del domini perquè és obvi que la solució no la violarà:

-2x = 21

Multiplica els dos costats de -1/2:

x = -21 / 2