Resposta:
Explicació:
Si y varia inversament amb x, llavors y és inversament proporcional a x.
Una altra manera d’escriure-ho és
Primer, trobar
Trobar
endoll
Suposem que f varia inversament amb g i g varia inversament amb h, quina és la relació entre f i h?
F "varia directament amb" h. Tenint en compte que f prop 1 / g rArr f = m / g, "on," m ne0, "a const." De manera similar, g prop 1 / h rArr g = n / h, "on," n ne0, "a const." f = m / g rArr g = m / f, i sub.ing al 2 ^ (nd) eqn., obtenim, m / f = n / h rArr f = (m / n) h, o, f = kh, k = m / n ne 0, const. :. f prop h,:. f "varia directament amb" h.
Suposem que r varia directament com p i inversament com q², i que r = 27 quan p = 3 i q = 2. Com es troba r quan p = 2 i q = 3?
Quan p = 2; q = 3; r = 8 rpropp; r prop 1 / q ^ 2: .r prop p / q ^ 2 o r = k * p / q ^ 2; r = 27; p = 3 i q = 2:. 27 = k * 3/2 ^ 2 o k = 27 * 4/3 = 36 D'aquí que l'equació de variació sigui r = 36 * p / q ^ 2:. Quan p = 2; q = 3; r = 36 * 2/3 ^ 2 = 8 [Ans]
Z varia inversament com el cub de d. Si z = 3 quan d = 2, com es troba z quan d és 4?
Z = 3/8 z varia inversament com el cub de d significa zprop1 / d ^ 3 En altres paraules, z = kxx1 / d ^ 3, onk és una constant. Ara com z = 3 quan d = 2 significa 3 = kxx1 / 2 ^ 3 o 3 = kxx1 / 8 o k = 8xx3 = 24 Per tant, z = 24xx1 / d ^ 3 = 24 / d ^ 3 Per tant, quan d = 4, z = 24xx1 / 4 ^ 3 = 24/64 = 3/8.