Resposta:
# x = -0,28, -2,72 #
Explicació:
# 4x ^ 2 + 3 = -12x #
Mou tots els termes al costat esquerre.
# 4x ^ 2 + 3 + 12x = 0 #
Reorganitzar a la forma estàndard.
# 4x ^ 2 + 12x + 3 # és una equació quadràtica en forma estàndard: # ax ^ 2 + bx + c #, on? # a = 4 #, # b = 12 #, i # c = 3 #. Podeu utilitzar la fórmula quadràtica per resoldre'ls # x # (les solucions).
Com que voleu solucions aproximades, no resoldrem la fórmula quadràtica fins al final. Una vegada que els vostres valors s’insereixen a la fórmula, podeu utilitzar la vostra calculadora per solucionar-la # x #. Recordeu que hi haurà dues solucions.
Fórmula quadràtica
# (- b + -sqrt (b ^ 2-4ac)) / (2a) #
Introduïu els valors coneguts.
Des que voleu obtenir solucions aproximades # x #, podeu posar-ho a la vostra calculadora per obtenir les solucions aproximades.
#x = ((- 12 + sqrt ((12 ^ 2) -4 * 4 * 3))) / (2 * 4) = - 0,28 #
#x = ((- 12-sqrt ((12 ^ 2) -4 * 4 * 3))) / (2 * 4) = - 2,72 #