Resposta:
Vegeu tot el procés de simplificació següent:
Explicació:
Primer, factor el numerador:
Ara, cancel·leu termes comuns al numerador i al denominador:
Què és (13 7) ^ 2 simplificat?
(13sqrt7) ^ 2 és 1183. Necessitarem aquestes regles d'exponent / radical: (color (verd) a * color (blau) b) ^ color (vermell) n = color (verd) a ^ color (vermell) n * color (blau) b ^ color (vermell) n sqrtcolor (verd) a ^ 2 = color (verd) a Ara teniu l'expressió: color (blanc) = (color (verd) 13color (blau) sqrt7) ^ color (vermell) 2 = (color (verd) 13 * color (blau) sqrt7) ^ color (vermell) 2 = color (verd) 13 ^ color (vermell) 2 * color (blau) sqrt7 ^ color (vermell) 2 = color (verd) 13 ^ color (vermell) 2 * color (blau) 7 = 169 * color (blau) 7 = 1183 Podem verificar mitjançant una calculadora:
Què és (2 ^ 4) + (3 ^ 2) simplificat en forma d'exponent?
2^4+3^2=5^2 (2^4)+(3^2) 2^4=16 3^2=9 16+9=25 25=5^2
Què és (4x ^ 2-1) / (2x ^ 2-5x-3) * (x ^ 2-6x + 9) / (2x ^ 2 + 5x-3), simplificat?
(x-3) / (x + 3) En primer lloc, factoritzaríeu tots els polinomis i obtindreu: 4x ^ 2-1 = (2x-1) (2x + 1) x ^ 2-6x + 9 = (x-3 ) ^ 2 Trobem els zeros de 1) 2x ^ 2-5x-3 i 2) 2x ^ 2 + 5x-3 per la fórmula quadràtica: x = (5 + -sqrt (25 + 24)) / 4 = (5 + -7) / 4 x_1 = -1 / 2; x_2 = 3 Llavors 1) 2x ^ 2-5x-3 = 2 (x + 1/2) (x-3) = (2x + 1) (x-3) x = (- 5 + -sqrt (25 + 24) )) / 4 = (- 5 + -7) / 4 x_1 = -3; x_2 = 1/2 Després 2) 2x ^ 2 + 5x-3 = 2 (x + 3) (x-1/2) = (x + 3) (2x-1) Llavors l’expressió donada és: (cancel·la (( 2x-1)) cancel·la ((2x + 1))) / (cancel·leu ((2x + 1)) cancel·l