Resposta:
Explicació:
El problema més gran és que
Mètode 1
Com que només hi ha un terme a cada costat, podeu invertir tota la fracció:
Mètode 2
Multiplica la creu per aconseguir-ho
Resposta:
Explicació:
Prengui el recíproc dels dos costats:
Ara afegeix
Com es resol per a f a frac {7f} {11} = frac {7} {11}?
Podem resoldre el mateix utilitzant la multiplicació creuada (7f) / 11 = 7/11 7f * 11 = 7 * 11 77f = 77 (77f) / 77 = 77/77 f = 1
Com es resol per a y en frac {3} {4} = - frac {1} {2} cdot y?
3/4 = -1/2 (i) multiplicació creuada; 3 * 2 = -y * 4 6 = -4y que divideix els dos costats per -4 6 / -4 = (-4y) / -4 y = -3/2
Com es resol el frac {x} {x - 1} + frac {4} {x + 1} = frac {4x - 2} {x ^ {2} - 1}?
D'acord, en primer lloc, teniu x-1, x + 1 i x ^ 2-1 com a denominador de la vostra pregunta. Per tant, la prendré com que la pregunta suposa implícitament que x! = 1 o -1. Això és realment força important. Combinem la fracció a la dreta en una sola fracció, x / (x-1) + 4 / (x + 1) = (x (x + 1)) / ((x-1) (x + 1)) + (4 (x-1)) / ((x-1) (x + 1)) = (x ^ 2 + x + 4x - 4) / (x ^ 2-1) = (x ^ 2 + 5x -4 ) / (x ^ 2 -1) Aquí, tingueu en compte que (x-1) (x + 1) = x ^ 2 - 1 a partir de la diferència de dos quadrats. Tenim: (x ^ 2 + 5x -4) / (x ^ 2 -1) = (4x-2) / (x ^ 2-1) Cancel·leu