Resposta:
La solució és
Explicació:
Quan tenim una combinació de dues equacions, fem servir mètode de substitució. Aquí es dóna una equació quadràtica i una equació lineal. Per solucionar aquestes equacions, primer seleccionem l’equació lineal i trobar el valor d’una variable en termes d’una altra. Aquí tenim l’equació lineal
i dividint per
Ara posem el valor de
o bé
o bé
o bé
o bé
o bé
i tampoc
o bé
Per tant, la solució és
Quins gràfics a continuació es mostren un sistema d’equacions lineals sense solució? Seleccioneu totes les aplicacions.
Gràfic 2 del primer enllaç i gràfic 1 del segon enllaç. Els sistemes que no tenen cap solució no mostren intersecció quan es graven. Per tant, els gràfics que mostren dues línies paral·leles no tenen intersecció. El gràfic 2 del primer enllaç mostra això, igual que el gràfic 1 del segon enllaç.
Resol el sistema d’equacions. Si la solució és dependent, escriviu la resposta en forma d’equació. Mostra tots els passos i responeu-lo a Triple ordenat? 2x + 3y + z = 0, 4x + 9y-2z = -1, 2x-3y + 9z = 4.
El determinant del conjunt d'equacions anterior és zero. Per tant, no hi ha una solució única per a ells. Donat - 2x + 3y + z = 0 4x + 9y-2z = -1 2x-3y + 9z = 4 El determinant del conjunt d’equacions és zero. Per tant, no hi ha una solució única per a ells.
Resol el sistema d’equacions. Si la solució és dependent, escriviu la resposta en forma d’equació. Mostra tots els passos i responeu-lo a Triple ordenat? x + 2y-2z = 3, x + 3y-4z = 6, 4x + 5y-2z = 3.
La resposta és ((x), (y), (z)) = ((- 2z-3), (2z + 3), (z)) realitzem l'eliminació de Gauss Jordània amb la matriu augmentada ((1,2) , -2,:, 3), (1,3, -4,:, 6), (4,5, -2,:, 3)) R3larrR3-4R1, =>, ((1,2, -2 ,:, 3), (1,3, -4,:, 6), (0, -3, 6,:, - 9)) R2larrR2-R1, =>, ((1,2, -2: , 3), (0,1, -2,:, 3), (0, -3, 6,:, - 9)) R3larrR2 + 3R2, =>, ((1,2, -2,:, 3 ), (0,1, -2,:, 3), (0,0, 0,:, 0)) R1larrR1-2R2, =>, ((1,0,2,:, - 3), (0 , 1, -2,:, 3), (0,0, 0,:, 0)) Per tant, les solucions són x = -2z-3 y = 2z + 3 z = lliures