# (x, y, z) = (1, -1,1) o (-1,1,1) #
Resposta:
# {y = -3, x = -2, z = 6} #
# {y = -2, x = -3, z = 6} #
# {y = -2, x = 0, z = 3}
# {y = 0, x = -2, z = 3} #
# {y = 0, x = 1, z = 0}
# {y = 1, x = 0, z = 0}
Explicació:
# x + y = 1-z #
# x ^ 3 + y ^ 3 = 1-z ^ 2 #
S'està dividint el terme a la segona equació per la primera que tenim
# (x ^ 3 + y ^ 3) / (x + y) = ((1-z) (1 + z)) / (1-z) # o bé
# x ^ 2-xy + y ^ 2 = 1 + z #
Afegint aquesta equació amb la primera que tenim
# x ^ 2-x y + y ^ 2 + x + y = 2 #. Resolució de # x # obtenim
#x = 1/2 (-1 + y pm sqrt 3 sqrt 3 - 2 y - y ^ 2) #
Aquí
# 3 - 2 y - y ^ 2 ge 0 # tan
# -3 le y le 1 # però #y a NN # tan #y de {-3, -2, -1,0,1} #
Comprovació que tenim
# {y = -3, x = -2, z = 6} #
# {y = -2, x = -3, z = 6} #
# {y = -2, x = 0, z = 3}
# {y = 0, x = -2, z = 3} #
# {y = 0, x = 1, z = 0}
# {y = 1, x = 0, z = 0}
per #y = -1 # les solucions no són solucions senceres.