Resposta:
# x = 9, y = 3 #
Explicació:
Primer mètode, utilitzant la substitució
Reordenant la primera equació, tenim, #x = 5y -6 #
valor substitutiu de # x # en segona equació
# -3 * (5y -6) + 6y = -9 #
# -15y +18 + 6y = -9 #
# -9y +18 = -9 #
# rArry-2 = 1 #
# i y = 3 #
substituint el valor de # y # en qualsevol de les equacions
tenim
#x = 9 #
Segon mètode, Multipliqui la primera equació amb 3, # 3 * (5y-x-6) = 0
# 15y-3x-18 = 0 #
Ara resta el LHS de la segona equació de l’equació LHS anterior i feu el mateix amb el RHS, # (15y-3x-18) - (- 3x + 6y) = 0 - (- 9) #
# 15y -3x -18 + 3x-6y = 9 #
# 9y -18 = 9 #
#rArr y = 3 #
i substituint # y # en qualsevol de les equacions que tenim
# x = 9 #