Resposta:
#x = 0 #
#y = 1 #
Explicació:
#x + 4y = 4 #
# -5x + 3y = 3 #
Resoldre per substitució
Primer, utilitzem una d’aquestes equacions i simplificem l’equació d’un valor. penso # x # serà una bona solució primer perquè sembla fàcil de simplificar. Anem a començar:
#x + 4y = 4 #
Sostreure # 4y # d’ambdós costats per obtenir una equació # x #. Ara hauria de tenir:
#x = -4y + 4 #
Aquest serà el nostre # x # valorem que substituirem en la segona equació. Apliquem aquest terme a:
# -5x + 3y = 3 #
# -5 (-4y + 4) + 3y = 3
Distribueix. # -5y * -4y # es converteix # 20y # perquè dos positius fan un negatiu, i #-5 * 4# es convertirà #-20# perquè només hi ha un negatiu.
# 20y - 20 + 3y = 3 #
Combini termes com ara.
# 23y - 20 = 3 #
Ara és una equació en dos passos. Afegeix #20# a ambdós costats per cancel·lar #-20# per obtenir el pas de divisió. Ara hauria de tenir:
# 23y = 23 #
Dividiu-vos per #23# aïllar per # y #.
#y = 1 #
Ara sabent què # y # és, torneu a la vostra equació simplificada pel valor de # x # i substituir el valor de # y # per # y #:
#x = -4y + 4 #
#x = -4 (1) + 4 #
#x = -4 + 4 #
#x = 0 #