Resposta:
Feu una mica de factoring i afegiu-hi
Explicació:
Comenceu descomptant
Tingueu en compte que si distribuïm el
Ara afegeix
Finalment, torneu a escriure perquè sembli una mica més net.
Com simplifiqueu sqrt6 (sqrt3 + 5 sqrt2)?
10sqrt3 + 3sqrt2 Heu de distribuir els sqrt6 Els radicals es poden multiplicar, independentment del valor sota el signe. Multipliqueu sqrt6 * sqrt3, que és igual a sqrt18. sqrt18 -> (sqrt (9 * 2)) -> 3sqrt2 (sqrt9 = 3) sqrt6 * 5sqrt2 = 5sqrt12-> 5 * sqrt (3 * 4) sqrt4 = 2 -> 5 * 2sqrt3 = 10sqrt3 per tant, 10sqrt3 + 3sqrt2
Com simplifiqueu sqrt6 / sqrt15?
Vareu multiplicar tant la part superior com la inferior per un radical 15. A la part superior, heu d’obtindre l’arrel quadrada de 90. A la part inferior, s’hauria d’adscriure l’arrel quadrada de 225. Ja que 225 és un quadrat perfecte, obtindreu un simple ordre. Ara haureu de tenir l’arrel quadrada 90 a la part superior i plana 15 a la part inferior. Feu l’arbre radical durant 90. Heu d’obtenir 3 arrels quadrades sobre 10. Ara teniu 3 arrels quadrades de més de 10 de més de 15 anys. Es pot reduir a 3/15 a 1/3 Ara teniu l’arrel quadrada de 10 per sobre de 3. Espero que va ajudar! (Algú si us plau fixa el
Com simplifiqueu (sqrt 3 -sqrt 6) / (sqrt 3 + sqrt6)?
= -3 + 2sqrt (2) Quan teniu una suma de dues arrels quadrades, el truc és multiplicar-se per la resta equivalent: (sqrt (3) -sqrt (6)) / (sqrt (3) + sqrt (6)) ) = (sqrt (3) -sqrt (6)) / (sqrt (3) + sqrt (6)) * (sqrt (3) -sqrt (6)) / (sqrt (3) -sqrt (6)) = = ((sqrt (3)) ^ 2-2 * sqrt (3) * sqrt (6) + (sqrt (6)) ^ 2) / ((sqrt (3)) ^ 2- (sqrt (6)) ^ 2 = (3-2sqrt (18) +6) / (3-6) = (9-2 * sqrt (9 * 2)) / - 3 = (9-2 * 3sqrt (2)) / - 3 = - 3 + 2sqrt (2)