Resposta:
És # y = 3 / 2x + 7 #
Explicació:
El pendent de la línia perpendicular es dóna per #-1/(-2/3)=3/2#
Així ho tenim # y = 3 / 2x + n # com a línia buscada, amb # 4 = -3 + n # obtenim #n.
Resposta:
#y = 3 / 2x + 7 #
Explicació:
#y = - 2 / 3x + 4 #
Recordar;
#y = mx + c #
On;
#m = "pendent" #
Comparació de les dues equacions;
#m = -2 / 3x #
Nota: Si una equació d'una línia és perpendicular a un punt donat, llavors el segon gradient / pendent # m_2 # hauria de ser;
# m_1 = -1 / (m_2) #
Però si és paral·lel, llavors, la segona pendent # m_2 # és igual a la primera pendent # m_1 #
# m_1 = m_2 #
Atès que l’equació és perpendicular als punts donats;
Per tant;
# m_2 = -1 / m_1 #
# m_2 = -1 / (- 2/3) #
# m_2 = -1 div -2 / 3 #
# m_2 = 1 xx 3/2 #
# m_2 = 3/2 #
La nova equació que passa, #(-2, 4)# seria ara;
#y - y_1 = m (x - x_1) #
On;
# x_1 = -2 #
# y_1 = 4 #
#m = 3/2 #
Substitució..
#y - 4 = 3/2 (x - (-2)) #
#y - 4 = 3/2 (x + 2) #
# 2 (y - 4) = 3 (x + 2) #
# 2y - 8 = 3x + 6 #
# 2y = 3x + 6 + 8 #
# 2y = 3x + 14 #
#y = 3 / 2x + 14/2 #
#y = 3 / 2x + 7 #