Resposta:
# (x ^ 2- (alfa + barra (alfa)) x + 2) (x ^ 2- (omegaalfa + omega ^ 2bar (alfa)) x + 2) (x ^ 2- (omega ^ 2alfa + omegabar (alfa))) x + 2) #
tal com es descriu a continuació …
Explicació:
Avís:
Aquesta resposta pot ser que sigui més avançada del que s’espera que sàpiga.
Notes
És possible simplificar i trobar:
# alpha + bar (alfa) = 1/2 (1 + sqrt (21)) #
# omegaalfa + omega ^ 2bar (alfa) = 1/2 (1-sqrt (21)) #
# omega ^ 2alfa + omegabar (alfa) = -1
però no em segueix (encara) clar com és millor fer-ho.
Resposta:
# = (x ^ 2 + x + 2) (x ^ 2 + (- 1/2 + sqrt (21) / 2) x + 2) (x ^ 2 + (- 1/2-sqrt (21) / 2) x + 2) #
Explicació:
Heus aquí un mètode més senzill …
Donat:
# x ^ 6-5x ^ 3 + 8 #
Cerqueu una factorització del formulari:
# x ^ 6-5x ^ 3 + 8 #
# = (x ^ 2 + alphax + 2) (x ^ 2 + betax + 2) (x ^ 2 + gammax + 2) #
# = x ^ 6 + (alfa + beta + gamma) x 5 + (alphabeta + betagamma + gammaalfa + 6) x ^ 4 + (2 (alfa + beta + gamma) + alphabetagamma) x ^ 3 + (2 (alphabeta) + betagamma + gammaalfa) +12) x ^ 2 + 4 (alfa + beta + gamma) x + 8 #
Es troben coeficients d’equació:
# {(alpha + beta + gamma = 0), (alphabeta + betagamma + gammaalfa = -6), (alphabetagamma = -5):}
Tan
# (x-alfa) (x-beta) (x-gamma) #
# = x ^ 3- (alfa + beta + gamma) x ^ 2 + (alphabeta + betagamma + gammaalfa) x-alphabetagamma #
# = x ^ 3-6x + 5 #
Tingueu en compte que la suma dels coeficients d’aquesta cúbica és
Per tant
# x ^ 3-6x + 5 = (x-1) (x ^ 2 + x-5) #
Els zeros de la quadràtica restant es poden trobar utilitzant la fórmula quadràtica com:
#x = (-1 + -sqrt (1 ^ 2-4 (1) (- 5))) / (2 (1)) = 1/2 (-1 + -sqrt (21)) #
Tan
Tan:
# x ^ 6-5x ^ 3 + 8 #
# = (x ^ 2 + x + 2) (x ^ 2 + (- 1/2 + sqrt (21) / 2) x + 2) (x ^ 2 + (- 1/2-sqrt (21) / 2) x + 2) #
Bonificació
Es pot generalitzar la derivació anterior?
# x ^ 6 + px ^ 3 + q ^ 3 #
# = (x ^ 2 + alphax + q) (x ^ 2 + betax + q) (x ^ 2 + gammax + q) #
# = x ^ 6 + (alfa + beta + gamma) x 5 + (alphabeta + betagamma + gammaalfa + 3q) x ^ 4 + (q (alfa + beta + gamma) + alphabetagamma) x ^ 3 + q (alphabeta + betagamma + gammaalfa + 3q) x ^ 2 + q ^ 2 (alfa + beta + gamma) x + q ^ 3 #
Coeficients d'equació:
# {(alpha + beta + gamma = 0), (alphabeta + betagamma + gammaalfa = -3q), (alphabetagamma = p):}
Per tant
# x ^ 3-3qx-p #
Així, si podem trobar tres zeros reals d’aquest cúbic, llavors tindrem la factorització del sextic
Tenim A (x) = x ^ 2-6x + 4 la pregunta és factoritzar A (x) +5?
A (x) = (x-3) * (x-3) Tenim, A (x) = x ^ 2-6x + 4 Així, color (blanc) (xxx) A (x) + 5 = (x ^ 2-6x + 4) +5 rArr A (x) = x ^ 2-6x + 9 rArr A (x) = (x) ^ 2 - 2 * x * 3 + (3) ^ 2 rArr A (x) = (x-3) ^ 2 rArr A (x) = (x - 3) (x - 3) Tingueu en compte que el color (vermell) [a ^ 2x ^ 2-bx + c ^ 2 = (sqrt (a ^ 2x ^ 2 ) -sqrt (c ^ 2)) ^ 2 = (ax-c) ^ 2] [On b = 2ac]
Quan el polinomi té quatre termes i no es pot factoritzar fora de tots els termes, reorganitzeu el polinomi de manera que pugueu factoritzar dos termes alhora. A continuació, escriviu els dos binomis amb els quals acabareu. (4ab + 8b) - (3a + 6)?
(a + 2) (4b-3) "el primer pas és eliminar els colors" rArr (4ab + 8b) color (vermell) (- 1) (3a + 6) = 4ab + 8b-3a-6 "ara factoritza els termes per "agrupar-los" de color (vermell) (4b) (a + 2) de color (vermell) (- 3) (a + 2) "treuen" (a + 2) "com a factor comú de cada grup "= (a + 2) (color (vermell) (4b-3)) rArr (4ab + 8b) - (3a + 6) = (a + 2) (4b-3) color (blau)" Com a comprovació " (a + 2) (4b-3) larr "s'expandeix mitjançant FOIL" = 4ab-3a + 8b-6larr "comparar amb l'expansió anterior"
Quan el polinomi té quatre termes i no es pot factoritzar fora de tots els termes, reorganitzeu el polinomi de manera que pugueu factoritzar dos termes alhora. A continuació, escriviu els dos binomis que acabeu. (6y ^ 2-4y) + (3y-2)?
(3y-2) (2y + 1) Començarem amb l’expressió: (6y ^ 2-4y) + (3y-2) Tingueu en compte que puc calcular 2y del terme esquerre i que deixarà un 3y-2 dins del parèntesi: 2y (3y-2) + (3y-2) Recordeu que puc multiplicar qualsevol cosa per 1 i aconseguir el mateix. I per això puc dir que hi ha un 1 davant del terme adequat: 2y (3y-2) +1 (3y-2) El que ara puc fer és esbrinar 3y-2 des de la dreta i l'esquerra: (3y -2) (2y + 1) I ara la expressió es fa!